Všechny články

Čerstvost na prvním místě. Odkud bereme ovoce do jogurtu?

  • Patrik Fuska
  • 08/2024
  • 2 minuty čtení
Čerstvost na prvním místě. Odkud bereme ovoce do jogurtu?

Ovoce je nedílnou součástí našich jogurtů. A to výhradně a pouze čerstvé! Nakupujeme ho prakticky 7 dní v týdnu. Charkater ovoce, které používáme, totiž neumožňuje možnost velkého předzásobení. Pojďte se s námi podívat na každý druh jednotlivě a dozvědět se třeba, kdo nám dané ovoce dodává.

Maliny

Suverénně nejoblíbenější ze všech druhů! A není se čemu divit. Maliny a jogurt spolu hrají - jedna báseň. Jsou ale velmi náchylné na plíseň. Proto opravdu maximálně dbáme na kvalitu a čerstvost. V sezóně vyzvedáváme přímo u pěstitele.

Odkud maliny odebíráme?
červen-říjen: Farma Smržice, Kostelec na Hané
listopad-květen: Španělsko/Portugalsko/Maroko dle aktuální dostupnosti a kvality

Jahody

Červená sladká radost, jak ji všichni známe. Hlavně v létě, kdy dokážeme na farmě vyzvedávat čerstvé. Do našich jogurtů se snažíme vybírat ideální "střední" velikost, aby lahodila nejen chuťovým pohárkům, ale i oku.

Odkud jahody odebíráme?
červen-říjen: Farma Smržice, Kostelec na Hané
listopad-květen: Španělsko/Řecko/Egypt dle aktuální dostupnosti a kvality

Borůvky

Neodmyslitelně patří do jogurtu. Celoročně používáme borůvky kanadské. V sezóně se těší velké oblíbenosti díky dobrým podmínkách na pěstování v ČR na několika farmách na Moravě. 

Odkud borůvky odebíráme?
květen-říjen: Borůvková Farma Hovorany
listopad-duben: Peru/Chile/JAR dle aktuální dostupnosti a kvality

Banány

Pokud nemusíte lesní plody, na banány je spoleh celoročně. Snažíme se do jogurtů dávat banány v optimální zralosti, tedy když je banán krásně žlutý bez černých skvrn. To zajistí v jogurtu maximální chuťový požitek!

Odkud banány odebíráme?
celoročně: Kamerun/ Ghana/ Pobřeží slonoviny/ Kolumbie dle aktuální dostupnosti a kvality

Mango

Stejně jako u banánů jsme i u Manga odkázaní ryze na dovoz z exotických krajů. To ale určitě neubírá na jeho chuti a kvalitě! Používáme výhradně manga zralá, tzv. "ready to eat". Manga jsou sbíráná ještě tvrdší, ale po cestě krásně dozrají.

Odkud manga odebíráme?
celoročně: Peru/Brazílie/Dominikánská republika dle aktuální dostupnosti a kvality

Maracuja

Úplně nejexotičtější ovoce, které používáme. Malá "kulička" o velikosti cca blumy, ze které vybereme dužinu. Pro svou nakyslou chuť si ho lidé buď zamilují nebo ho příliš nemusí. Mezi které patříte Vy?

Odkud maracuju odebíráme?
celoročně: Kolumbie 

 

Dostali jste chuť? Mrkněte na naši aktuální nabídku kliknutím na jogurty níže: